Een bekende gaat volgende maand verhuizen:

Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken.

Vooral als je van een rijtjeshuis naar een appartement gaat. Zo is ze al acht maanden alles aan het regelen. De kinderen helpen mee met goede ideeën te geven. Maar zij moet uiteindelijk bepalen waar wat komt te staan en wat er in haar appartementje wordt veranderd.

Zo worden er nieuwe kozijnen geplaatst. De voortuin wordt besproken zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een poort en planten, licht voor in huis, de stopcontacten, de afscheiding van de muur, de kleuren van de muren, de bergingsruimte bespreken, de plinten van de vloer en de keuken en ventilatie. Dat is dan nog alleen wat er in huis wordt gedaan. Daarnaast natuurlijk nog financieel heel veel regelen! Dan nog een heel groot huis beginnen met ruimen en uitzoeken wat weg kan en wat verhuis ik mee. Daarnaast ook nog de verhuisdiensd regelen!

Ja in het begin was het voor mij wel wennen.

Al die jaren dat ik in dit huis ben opgegroeid. Zo vertelde ik dat het heel fijn zou zijn als een bekende het huis wil kopen! Gelukkig kwam het helemaal zo uit. Die persoon die het huis koopt ken ik van de verkenners van heel lang geleden! Nu kan ik er steeds makkelijker mee omgaan!

Terwijl mensen zonder beperking het meteen al helemaal te gek voor haar vinden!

Ik blijf het gewoon zeggen: iemand die waarde aan iets hecht en daarnaast een beperking heeft doet er naar mijn gevoel vele malen langer over om afscheid te nemen van iets dierbaars zoals een huis waar ik nog heel vaak kwam. Het heeft te maken met jeugdsentiment of iets wat nostalgie heeft! Inmiddels weet ik al niet beter meer. Zo heb ik vaak het gevoel dat ze al verhuist is, en voor een heel groot gedeelte al gewend ben aan waar ze komt te wonen!

Zo ben ik er ontzettend van overtuigd dat het heel mooi gaat worden waar ze komt te wonen. En dat ik er vaak genoeg op bezoek zal komen!

Wat is jullie ervaring met bekende mensen die gaan verhuizen?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>