Op elke slak zout leggen

Uitleg over dat onderwerp. Dat ik overal wel iets over te zeggen heb wordt meestal als iets negatiefs bekeken. Maar daar heb ik niet altijd invloed op. Vooral als ik sneller pijn voel in vergelijking met iemand zonder beperking.

Ja, dat speelt zich meestal af als het al te laat is!

Dat heeft dan met teveel prikkels te maken. Dan heb ik meer kwalen zoals spier- en rugklachten, buikpijn en hoesten, meestal alles tegelijk. Personen uit mijn directe netwerk vinden het dan wel belangrijk dat ik het even aangeef als ik mij niet lekker voel.

Als ik maar een heel klein beetje pijn voel dan verbijt ik het.

En ben dan niet zo kleinzerig! Soms denk ik dat mensen zonder beperking zich meer kleinzerig kunnen opstellen. Maar het hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Ik denk er natuurlijk wel over na of mensen zich aan stellen of niet. De ene keer schat ik het goed in en de andere keer niet. Maar ik probeer wel mijn best daarvoor te doen! Ook om met iemand mee te leven die iets heeft op dat moment!

Hoe ervaren jullie situaties? Ben je wat verwend of komt zo’n situatie vrijwel onverwacht?

Zelf vind ik wel dat ik verwend ben. Dus ook situaties normaal of eentonig vind. Sorry, ik kan daar niet altijd iets aan doen al zou ik dat heel graag willen. Ik verwacht dan ook dat het gros van de mensen zonder een beperking iets niet normaal of eentonig vind en daardoor wat sneller tevreden zijn.

En Wilbert is dan benieuwd hoe hij geweest zou zijn zonder een beperking. Of hij dan wel wat meer gelukkiger geweest zou zijn met de kleinere dingen. En graag zonder pijn en moeite kon praten met iedereen. Maar dan bedoel ik echt met iedereen. Echt over van alles en nog wat, met een overdosis humor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>