Mijn belevingen in Rotterdam

Even op een maandagmorgen gezellig naar Rotterdam, en even niet aan werken denken!

Ja dat vond ik geweldig. Er gebeurde wel iets tijdens de reis met de trein, iedereen moest er in Zwijndrecht uit omdat er een ongeluk was gebeurd bij een tunnel voor Rotterdam. Dus er kon de eerste twee uurtjes niemand door die tunnel. Maar gelukkig had ik een buskaartje voor de hele dag reizen. Dan maar een tijdje met de bus reizen. Bij Rotterdam werd iedereen afgezet bij een metrostation. Weer iets onverwachts want dat was voor mij onbekend terrein. Gelukkig had ik hulp gekregen van iemand van het metrostation! Jammer genoeg was ik wel extra reiskosten kwijt, maar ja. Eigenlijk was het ook wel leuk om met de metro te reizen.

Bij de halte de Blaak stapte ik uit.

Want ik wilde eerst heel graag de markthal zien. Het was vooral horeca met heel veel eettentjes, van tapas tot Turks en Marokkaans. Er was ook een slijterij en een cadeau zaakje, en kleine marktkoopkraampjes met groenten en noten. Het meeste waar ik naar verlangde was eerst rustig koffie drinken. Daarna ben ik naar een slijterij gegaan. Dat was echt indrukwekkend! Ontzettend ruim daar binnen en enorm veel wijnsoorten en likeuren die ik bij andere slijters niet snel vindt. En vooral niet te vergeten een hele boven etage met maar liefst 500 verschillende bieren! Dat had ik van die verkoopster gehoord. De uitstraling binnen was heel warm en een heel fijn welkomstgevoel! Met de uitstraling van moderne nostalgie. Dat staalde die winkel uit! Als je geld wilt besteden of gezellig met meerdere mensen iets wil eten of drinken is de markthal een echte aanrader. Want alleen is toch wat minder leuk dan wanneer je met z’n tweeën bent of met meer personen!

Na de markthal zat ik even te denken of ik met de metro terug zou gaan of niet.

Maar ik zag al gauw de winkel straat en ik hoefde eigenlijk nog maar één halte. Voordat ik het wist was ik al bij het beursgebouw midden in het centrum van Rotterdam. En liep ik al snel bij de Lijnbaan! Het was nog redelijk goed weer om winkeltjes te bekijken. De drukte bij de winkeltjes maakte het zeker wel gezellig want het leek wel vrijdagmiddag. Zo waren er ook een hoop toeristen in de winkelstraten van Rotterdam. Eigenlijk had ik me vernomen om langer te blijven dan een paar uurtjes maar op den duur dacht ik nog “Wat doe ik hier nog?” Tegen de avond had ik helaas ook een wat zwaarder hoofd door de vele prikkels. Ik weet niet zo goed waardoor dat ontstaan is? Dat was eigenlijk het enige minpunt van die dag: ik wil wat vaker meer doen op zo’n dag dan dat ik aan kan! Op weg naar huis had ik wel een goede aansluiting met de trein en de bus!

Hoe was jullie laatste dagje weg?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>