Voor mij zijn er ook moeilijke woorden:

Nederlands taal gebruiken zien en beleven in verschillende situatie’s.

Zo heb ik natuurlijk ook woorden die ik niet gefilterd krijg.Of raar vindt klikken om de vinger op te leggen. Wat het pressies betekend!? Met onder andere betekenissen van een woorden of zinnen!

Bijvoorbeeld,ik heb een nachtmerrie gehad.Dat zou kunnen betekenen,ik heb een negatieven droom gehad?!Het laatste zou ik in vullen.Ja ik heb een negatieven droom gehad!Zo vind ik dat dan niet zo raar klinken. In plaats van nachtmerrie.Of als je iets van het geloof van Jezus wilt vast leggen.Zoals de hemel of de hel.Misschien is de hel wel goed voor mij of de hemel.Een ding weet ik zeker,ik heb jaren verrekte veel pijn geleden en nog wel.

Ook heb ik redelijke mooie momenten gekend

of enkel keer hele mooie’n momenten! En natuurlijk ontzettend  vaak hele normale momenten! Even deze zinnetjes benoemen als voorbeeld,van die twee woorden.Misschien word mijn hemel wel vele male mooier?

Uitdrukking op liefde’s gebied volg ik al helemaal niet!Goed met mensen omgaan om beleefd of aardig te zijn iemand te groeten,doe je naar mijn mening uit naturen.Dan mag je iemand. Maar meer zit er dan niet in voor die persoon!Bijvoorbeeld iemand geeft een knip oog. Dan kan ik denken die meneer of mevrouw heeft een vijltje in zijn of haar oog.

Ook als iemand iets zegt en ik hoor het niet.En de ander zegt laat maar.Dan vind ik het toch belangrijk om te weten.Al is het maar uit nieuwsgierigheid of omdat ik dat dan niet toepasselijk vindt! Zo denk ik dat iedereen jong of oud in een groeiproces zit.De een ervaart dat meer als de ander ja bij mij is dat ook zo.Gelukkig zijn de mensen naar mij wat meer normaler gaan doen.En nog prettiger is dat ze dan heel gelukkig niet irritant naar mij toe zijn! Daar  heb ik jaren lang mee moeten worstelen! Maar zit nog in een ander leerproces,dat ik me wat meer eenzamer kan voelen als andere onbewust of bewust laten merken dat ze gelukkiger zijn of dat ze meer geluk voelen als mij.Voor mij is dat weer een uitdaging om daar dan goed mee om te leren gaan! Ik verwacht dat ik dat ook kan leren net als die andere onderdelen die ik heb moeten leren!!!Of nog een leuke opmerking, hoe hoog leg jij de lat.Voor je zelf?!

Wil jij meer zelfkennis ontwikkelen of ben jij tevreden als jezelf niet goed kent?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>