Wanneer ben jij jarig en geboren?

Wilbert Vis is jarig op 7 mei en geboren in 1974!

Zo vond ik laatst een boekje waar alles in stond over mijn geboorte! Daar stond in welke dag ik geboren was, het tijdstip en hoeveel ik woog. Wie bij mijn moeder haar bevalling was, dus wie mee hielp haar te bevallen.

Ik vind het altijd leuk om die foto’s en die situatie terug te kijken. Want het is iets van vroeger waar je toch nieuwsgierig over bent.

En leuk of niet leuk om te weten hoe je je eigen verjaardag jaarlijks viert, van vroeger tot nu.

Ja, in het begin kreeg ik altijd klasgenootjes op mijn verjaardag. Dat begon bij de peuters en kleuters. Toen de basisschool, MLK en VSO school. Daarna bij de vereniging “Het Enschots jongerenkoor. Vrienden van mij van school of in de straat nodigde ik dan uit of een vriend van een vereniging ook toevallig van de katholieke vereniging en vrienden van vrienden.

Die tradities hebben zich maar tot mijn 23ste jaar voorgedaan. Net voordat ik uit huis ging van mijn ouders.

Daarna toen ik op mezelf ging wonen had ik er opeens geen behoefte meer aan!

Toen vierde ik alleen mijn verjaardag bij familie. Mijn gevoel is hoe ouder je wordt, hoe minder je er van kan genieten en hoeft het allemaal niet zo dringend meer! Het klinkt wel wat egoïstisch voor diegene die het wel heel leuk vinden om feestjes te hebben en te organiseren.

Mijn vraag aan jullie is: wie zijn die mensen die 40 jaar oud zijn of ouder die het wel leuk vinden om ouder te worden?

Heel veel jaren trakteer ik wel voor mensen die je bijna dagelijks ziet. Zoals collega’s op het werk. Zij doen dat bijna allemaal ook dus ik vind het dan ook heel normaal om te trakteren!

Dus met andere woorden er zijn uitzonderingen wanneer je iets doet of iets niet doet!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>