Wat vond jij van de autisme week?

Hoe heb jij de autisme week beleefd?

En wat kun jij daar over vertellen? Heb jij iets positiefs meegemaakt wat iemand met autisme beleeft? Heb jij op internet gekeken wat ieders zijn ervaring is? Of een video boodschap hoe jij om kunt gaan met de informatie die je aangeboden kreeg over de beperking die bij jou past? Zo zou je vragen kunnen stellen, als die vragen niet zijn beantwoord, van het soort autisme wat die persoon heeft! Ook zou je voor andere onderwerpen op een blog/forum kunnen kijken van andere bloggers met een beperking. Het hoeft natuurlijk niet altijd over relaties te gaan.

Mijn ervaring is dan ook veel algemene informatie, over ontzettend veel onderwerpen!

Waar je in het dagelijks leven tegen aan loopt en hoe je het zelf opgelost wil zien! Waar liggen je interesses? Volg je de juiste behandeling en heb je medicatie? Op wat voor manier dan ook?

Ik lees net een forum over een vrouw waarvan de partner ass (autisme spectrum stoornis) heeft. Heel eerlijk gezegd had ik niet het idee dat vrouwen zonder beperking kiezen voor mannen met een beperking. Ik las vol verbazing dat stukje tekst. Nee mensen met een beperking hoeven helemaal niet dom te zijn! Dan heb ik sowieso respect voor vrouwen die mannen met autisme willen begrijpen. Maar dan bedoel ik ook echt begrijpen maar dan niks nep! En al helemaal met vrouwen die dan een relatie krijgen met mannen met een beperking!

Nu over iets heel anders, over mijn beleving.

Nu ging ik een paar weken geleden naar een psycholoog toe. Het was heel sceptisch voor een eerste gesprek, met de huisarts. Zo vroeg ik namelijk of die psycholoog ook een vorm van autisme heeft om mij beter te begrijpen. Want zij kent mijn overgevoelige prikkels niet in mijn hoofd. Dus ik zag de psycholoog eerder als iemand die medium is! Dus dat medium helpt via de chat mensen zonder beperking die een probleem met iets hebben (zoals overdag te zien is op RTL4.) Zo weet ik niet of er echt goede mediums bestaan! Maar ben dan enorm sceptisch naar die mensen toe! Zelfs met een breinscan in het ziekenhuis is het nog moeilijk te achterhalen wat mensen met autisme aan prikkels beleven. Maar uiteindelijk ben ik wel twee keer naar een psycholoog geweest. En ik hou de psycholoog even op de hoogte als ik weer langs wil komen! Nu ben ik al weer beetje bij beetje positiever geworden. Maar het geval van negativiteit kun je niet altijd blij van worden. Het is zoiets: het overkomt je zomaar ineens. Ik zie het af en toe als een sluipmoordenaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>